Els orígens dels calçots és encara avui en dia tema de debat. La majoria de rumors apunten a que un pagès (Benaiges) de finals del segle XIX de la zona de Valls, per un descuit va preparar a la brasa unes cebes que es van escalfa més del compte. Es van cremar per la part exterior i en comptes de llançar-ho, va descobrir que l’interior estava molt tendre i saborós.

Els calçots és un dels plats més sol·licitats de Catalunya, sobretot durant una temporada de l’any (desembre-maig) i en la zona de la Catalunya central. Tot i això es menja principalment cap al final de l´hivern i l´inici de la primavera quan el clima es més favorable.

La denominació d’origen més famosa i popular és el calçot de Valls, que es distingeix per per tenir unes característiques molt concretes y un gruix d’uns 2 centímetres.

La paraula calçot prové de la tècnica amb la que es planta la ceba ja que el seu cultiu “calçot” prové de la paraula “calçar” ja que per plantar un calçot, només hem de plantar el brot de la ceba tendre.

La forma tradicional de preparar les calçotades és en una graella sobre foc de sarments i acompanyats d’una d’aquestes dues salses: salvitxada o romesco. Entre els ingredients d’aquestes sales es troben les ametlles, avellanes, pa torrat, oli, all escalivat, vinagre entre altres. Tot i així, mai trobaràs dues salses iguals ja que cada cuiner té la seva “recepta secreta”.

Les calçotades són una tradició gastronòmica que no et pots perdre y nosaltres et proposem aquest menú de calçotada al Restaurant Bosseria ideal per venir a fer en família, amb els amics o amb la parella. A més, també us oferim la possibilitat de venir en grup. Podeu veure el menú fent clic aquí.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Free WordPress Themes, Free Android Games